Länkbygge

Externa länkar

Var eftertänksam med ditt val av externa länkar. Genom att arbeta med länkbygge till sidor med kvalitativ information kan du öka din sidas trovärdighet med det finns länkar du borde undvika:

  • Oövervakade länkar (t.ex användar generade länkar)
  • Oannonserad Betald annonsering
  • Att låta dina läsare lägga in dussintals eller hundratals länkar till din site kommer snabbt avskräcka dina läsare och omvandla din sida till en länkfarm vilket skulle bestraffas av sökmotorer. ifall du tillåter kommentarer på din sida, borde du moderera dem för att säkerhetsställa att de inte har länkar som ser spammiga ut. till exempel, jag tillåter mina bloggläsare att lägga in URL i deras URL-fält, men inte att lägga in länkar i deras sida i bloggens kommentarer.

länkbygge
Oannonserad betald annonsering can vara väldigt irriterade för läsare.
kunniga läsare kommer märka vad du håller på med och bli avskräckade av praktiseringen av detta. och andra läsare kommer bara bli irriterade när de klickar på dem och inte får information utan reklam.

Det bästa är att lägga till rel=”nofollow” attributen till alla användar och anonnserings länkar. det kommer försäkra om att du inte passar över din pagerank till de sidorna, och hjälpa dig reducera spam. du borde också offentliggöra vilka länkar som är betald annonsering. många sidor gör dubbelt understäck på annonserna, eller markerar dem på något sätt. Då kan dina läsare klicka på anonnsen ifall de vill men då vetandes att det är en annons.

 

Sökmotorer kommer inte bestraffa dig för bra externa länkar

Bra externa länkar är länkar till relevanta sidor med mer information om ämnet. det är bara när man länkar till spammiga sidor och länkfarmar man blir bestraffad.

Det är sant att sökmoterer bestraffar dig när du länkar till dåliga områden. dethär är sidor som kunder inte vill besöka heller, så länka till dem är en dum ide även ifall du inte bryr dig om din sökmotors ranking. när någon klickar på länken till en spammig sida så kommer de komma ihåg det och din sida kommer bli förklarad en dålig sida pga assossiering.

 

Oroa dig inte över Pageranken till sidor du länkar till

Även ifall det är sant att ifall du länkar till en sida med lägre ranking än din att då lånar dem tyngd i googles algoritmer. men ifall en sida är av hög kvalitet så borde det inte spela någon roll. google skriver:

Ifall du länkar till innehåll som du tror att användare kommer att uppskatta, oroa dig inte över sidans ansedda rankning. Som en Webmaster [du borde oroa dig för] förlora trovärdighet genom att länka till spmmiga sidor. annars, föreställ dig utgående länkar som ett alldagligt sätt att ge mer värde till dina använde inte en komplicerad forumla.

Extrena länkar bygger förhållanden – och mer besökare.

Många webmasters använder externa länkar för att koppla till andra sidor innom deras arbetsfält. Du ser ofta dethär i bloggar. Många bloggare länkar externt hela tiden. och destu fler ställen de länkar till destu fler länkar till dem. plus, när du länkar till andra sidor kommer de se din sida i sina referenser och du skulle kunna starta en affäresrelation eller partnerskap mellan deras företag och ditt. Hur du använder externa länkar är upp till dig men jag rekommenderar att du tänker på att lägga till flera på din sida, du kommer bli förvånad av vilka möjligheter det ger och hur mycket din sida förbättras av det.

 

Länkbygge

En viktig del av sökmotoroptimering.

sökmotorer

TILLBAKA LÄNK

En tillbakalänk är en länk som kommer från en annan sida till din egna.
antalet och kvaliten av Tillbakalänkar som din sida kan påverkar dens sök motors optimeringsarbete, eftersom vissa sökmotorer lägger signifikant tyngd på tillbakalänkarna till en sida.

Ifall du arbetar med en SEO kampanj, borde du inkludera ansträngningar för att få länkar fron sidor med hög rankning i sökmotrer med de termer du siktar på.
den här ”länk kärleken” kommer dessutom att förbättra din sökmotors rankning. Försök att undvika att hamna på en länkfarm eftersom det kan skada dina sökmotorresultat.

Även kända som: inkommande länkar, inåtgående länkar

 

INTERN LÄNK

En intern länk är en länk som leder till en annan sida på samma webbsida eller domän. de flesta interna länkar är till för navigation runt webbsidan eller för att ge mer information om ett ämne.

Din webside länkning strategi borde inkludera vilka sidor borde vara interna länkar, hur många det ska finnas per sida och deras placering på dokumentet (i innehållet, som navigering, eller som bifogat med bilder.

Det viktigaste med interna länkar är deras possitionering i relation till hemsidan. de viktigaste sidorna borde alltid ha en plats 1-3 klick från hemsidan. google recommenderar också det här för att försäkra att deras spindel kan hitta dina viktiga sidor.

 

ALTERNATIV DEFINATION AV INTERNA LÄNKAR

Förutom att vara länkar till andra sidor på samma domän, interna länkar (ofta kallade bokmärken) är också länkar inom en sida. de här länkarna hittas oftas i innehållsförteckningar eller som navigering inom en lång sida. De tillåter designers att peka ut den delen av sidan som är relevant.

Även känd som: inåtgående länk, navigerings länk, Bokmärke, Ankare eller länk.
Exempel: Interna länkar är ofta skriva användades ”anchor” taggen i HTML

 

ANKARE

Ett ankare är ett annat ord för en intern länk eller bokmärke på en webbsida. ett ankare är en länk som finns inom samma sida på ett dokument.

 

ALTERNATIV DEFINATION AV ANKARE

Några designers använder sig av termen ankare när de refererar till en hyperlänk på en webbsida den här definationen kommer ifrån faktumer att html taggen som används för att skapa en länk tag är <a> tag, även kallad ankar tag

Även känd som: Bokmärke, intern länk, hyperlänk länk
Exempel: Ankare används genom att använda ankar taggen i html.

 

LÄNK STRATEGIER

En länkstrategi är en plan för att för hur din sida kommer att använda externa (och interna) länkar länkar på sidan. länkstrategier brukar oftast ha detaljer om var externa länkar borde gå, vilken typ av sidor som borde länkas till, hur de ska länkas, och speciella stilar de borde få.

Adstar Sweden
Kontakta oss här